Itt van az ősz, itt van újra…

Ha a hőmérőre tekintek az ősz nem az elsők között jut eszembe (36 Celsius fokot mutat), ha naptárra, akkor annál inkább.
Holnap már szeptember elseje, vége a tanítási szünetnek és pénteken már a próbák is megkezdődnek.

TME_Alfonsine_2015

Utánpótlás csoportjaink számára igen izgalmas, mozgalmas volt az idei nyár, gondolok itt leginkább az olaszországi utazásukra. Július végén egy hetet töltött a Tápiómente Táncegyüttes az olaszországi Alfonsinében. A tánckar többségét utánpótlás táncosaink adták, kiknek ez volt az első közös utazásuk külföldre.
Ahogy Vámos László, az együttes művészeti vezetője, elmondta, az együtt töltött hét nagyon fontos és eredményes volt. A fellépések mellett, melyeken kiválóan teljesítettek a táncosok, volt idő és lehetőség próbára, koreográfiákat csiszolni, s ami a legfontosabb, közösséget építeni, kapcsolatokat mélyíteni.

Augusztus 17-22. között került megrendezésre a XXXII. ‘Kátai Tánctalálkozó, melynek a Tápiómente Táncegyüttes a házigazdája. Idén Cseh, lengyel, olasz és felvidéki együttesek érkeztek hozzánk. Utánpótlás táncosainkra itt ismét számíthattunk, hiszen a fellépések mellett a vendégek segítése, kísérése is az ő feladatuk volt.

TME_moldvai_tanctal

Az augusztus 19-i Magyar esten két koreográfia is egy kicsit “frissítve” került a színpadra. A moldvai lánytánc legvégén összes lány táncosunk a színpadon táncolt, míg a tapsos egy részét olasz barátainkkal a színpadon adtuk elő.

A búcsú vacsorán két bejelentésre is sor került, mind cseh, mind lengyel barátaink meghívtak a jövő esztendőre a saját fesztiváljukra, mely meghívásokat igyekszünk teljesíteni.

Ha már a távoli jövőről is szó esett, akkor egy pár szóban a közeljövőről.
Szeptember 4-én elkezdődnek a próbák, a szokott időben, a szokott helyen.
Szeptember 12-én a Városi Piactéren a Tápió Feszt rendezvényen adunk műsort.
Október 23-án a városi megemlékezésen táncolunk.
Október 24 – november 1. között Finnországban a Hollo és Martta Nemzetközi Fesztiválon veszünk részt.
December 5-én a nagykátai Művelődési Központban lesz saját estünk.
December 20-án az utolsó Adventi napon az Európa téren táncolunk.